Természettudatosság a Gyakorló Iskolában

Természettudatosság a Széchenyi Egyetem

Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolájában

Ökoiskolások csatlakoztak a Nolato Magyarország Kft. idei faültetési akciójához. A Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola 4.a osztályos diákjai 35 kőrisfát ültettek el kertészek segítségével.

A Nolato Magyarország Kft. belső és külső környezetére egyaránt igényes vállalkozásként kiemelt figyelmet fordít környezetének védelmére: folyamatosan gondozza és szépíti telephelyének környezetét. A cég különösen odafigyel arra, hogy a beruházásaik és fejlesztéseik miatt kivágott minden egyes elöregedett fa helyett négy új facsemetét ültet. Ehhez a programhoz tartozik az őszi faültetés is, melyhez idén a győri gyakorlós tanulók és tanítóik is csatlakoztak.

A munkálatok során idén 35 darab, 14-16 centiméteres körátmérőjű kőrisfa csemetét ültetettek el a Nolato telephelyén, ami tervszerű folytatása a korábban megkezdett parkosításnak és jól beleillik az iskola ÖKO-programjába is. A gyermekprogramokat is előnyben részesítő vállalat a faültetést követően tízórain látta vendégül az iskolásokat, majd megmutatták nekik, milyen munka folyik az üzemben. A gyárlátogatás során a diákok ízelítőt kaptak abból, hogy a Nolato hogyan gondoskodik gyártása során is a környezeti fenntarthatóságról, többek között azzal, hogy csak zöld energiát vásárol és minden hulladéka újra feldolgozásra kerül, a termelés során keletkező selejtet és hulladékot saját gyártásban hasznosítják újra.

A gyárlátogatást követően a gyerekek a cég támogatásának köszönhetően a FUTURA Interaktív Élményközpontban szerezhettek további természet közeli élményeket.

Somosfalviné Fehér Gabriella

osztályfőnök

SZIRÉN online katalógus

                         

Gyakorlós Alapítvány adószáma

19111919-1-08

Véradás 2019. március 27. 10:00 - 16:00