Régi iskola mai gyermekekkel

Iskolai tanulmányaink során többször találkozhatunk régi iskolamodellel. A 4.a osztályosok első osztálytól kezdve hallanak olvasmányaikból, tanáraiktól arról, hogy régen hogyan, mivel tanítottak, hogyan zajlott egy gyermek iskolai élete. Éppen ezért várták azt a napot, amikor ellátogathattak a Széchenyi István Egyetem Apáczai Karán található Iskolamúzeumba. Ez év szeptemberében nagy izgalommal és kíváncsisággal léptek be ebbe a régi tanterembe.

Megelevenedett előttük Pál Istók Peti iskolai tanulmánya. Nagy érdeklődéssel lapozták a régi könyveket, csodálkozva nézték az érdekesebbnél érdekesebb ősi tárgyakat, képeket. Láthattak régi táblát, padokat, ceruzatartót, tintatartót, földgömböt, naplót, ellenőrzőkönyvet, füzeteket, abakuszt, de a legjobban a palatáblát várták. A régi ruha és tarisznya még jobban segített átérezni a kis bicebóca diákéveit. Csak meséltünk és meséltünk nekik Vera nénivel és itták minden szavunkat.

Mielőtt elbúcsúztak ettől a számukra „varázslatos” helytől, szituációs játékokat játszottak, amit nagyon élveztek. A régi iskolaélet elevenedett meg előttünk, de mai igazi gyermekekkel.

Írta: Rumi Barbara osztályfőnök

SZIRÉN online katalógus

                         

Gyakorlós Alapítvány adószáma

19111919-1-08

Véradás 2019. március 27. 10:00 - 16:00