Nahát! Odanézz mennyi robot!

Nagy volt a csodálkozás iskolánk 4.a osztályos tanulóinál, amikor beléptek a MobilITy digitális élményközpontba, ahol a fantáziájuk netovábbja jelent meg előttük.

Egy olyan kreatív hely tárult eléjük, ahol alkothattak, játszva tanulhattak, felfedezhették és kipróbálhatták a legújabb infokommunikációs és digitális eszközöket.A kiállítótérben testközelből tapasztalhatták meg a kiterjesztett és virtuális világ lehetőségeit, kipróbálhatták az okos otthon eszközeit, animációt készíttek a Bluebox Stúdióban és megismerkedhettek a mobiltechnológia előnyeivel. A legnagyobb meglepetés azonban a robotika világa volt számukra. Találkozhattak humanoidokkal, közülük is a legérdekesebb egy ember nagyságú robot volt. Láthatták és ki is próbálhatták a kis- és nagyméretű robotokat, LEGO robotokat, padlórobotokat. Az alkotóműhelyben kerettörténetbe ágyazott valós problémákat oldottak meg a robotika eszközeivel. A gyermekek nagyon élvezték a foglalkozást. Figyelmüket folyamatosan fenntartották az eszközök, örömmel és nagy érdeklődéssel fordultak a jövő technikái és eszközei felé. A foglakozáson a jövőjükből kaptak egy kis ízelítőt.

Ez a digitális világ amiben élünk, az előttünk álló pár évben elképzelhetetlen módon fog fejlődni és felgyorsulni. Mi pedig majd csak ámulunk...

Írta : Rumi Barbara

SZIRÉN online katalógus

                         

Gyakorlós Alapítvány adószáma

19111919-1-08

Véradás 2019. március 27. 10:00 - 16:00