Kínáig a győri gyakorlóból

Kínáig a győri Gyakorlóból

Iskolánk diákjai minden évben örömmel készítenek rajzokat rajzpályázatokra. Tanulóink szeretnek rajzolni, alkotni, mi pedig örömmel fejlesszük vizuális kompetenciájukat, a szép iránti érzéküket, kreativitásukat, teret engedünk a fantáziájuk netovábbjának.

Az idei évben egy különleges pályázaton vehettünk részt. A kínai Hubei Tartomány, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat és a Europe Direct Tájékoztató Központ – Győr-Moson-Sopron megye által hirdetett „Repülj az álmaiddal...” című rajzkiállítására küldtünk rajzokat. A kiválasztott munkákból kiállítás készült, melyek közül kiválasztották azt a két rajzot, melyek egészen Kínáig repülnek, hogy az ott élők is gyönyörködhessenek benne.

A pályázat részeként 60 diák közül iskolánkból 23 tanuló vehetett részt a győri Olimpiai Sportparkban tartott kiállításon, ahol kínai és magyar diákok műveinek bemutatására került sor, köztük a gyakorlós diákoké is. A kiállítás bemutatását megelőzően az ifjú művészeknek lehetőség nyílt egy óriási festménytekercs elkészítésére, amit a kínai partnerek hoztak magukkal. Ezen kínai fiatalok rajzai voltak láthatóak, amiket a magyar gyermekek rajzaival kiegészítve egy közös rajztekercs készült, ezzel is szimbolizálva a különböző nemzetek közös értékeit. A gyermekek örömmel láttak neki, a nem mindennapi tekercsen alkotott munkának. Diákjaink a kiállításon egy-egy bőrkötéses tanúsítványt vehettek át, ezzel is elismerve munkájukat. Iskolánkból Dániel Nóra 3. osztályos tanuló „Miért nem beszélnek a halak?” című rajza lett kiválasztva a kínai utazásra. Felkészítő tanára Verebélyi Veronika tanító.

Tanítványainkra büszkék vagyunk, további rajzos kedvet és sikereket kívánunk számukra. 

Írta: Rumi Barbara

SZIRÉN online katalógus

                         

Gyakorlós Alapítvány adószáma

19111919-1-08

Véradás 2019. március 27. 10:00 - 16:00