Gyakorlós tábor az Apáczai Karon

A győri Gyakorló Iskola idén először szervezett napközis tábort, nagy érdeklődéssel és sikerrel. Úgy gondoltuk a gyermekek szellemi, testi, lelki fejlődéséhez szükség van új élmények szerzésére, kapcsolatok építésére, melyek értékként szolgálnak majd diákjaink számára. Erre megfelelő egy tábor szervezése.

Ugyan az intézményben már korábban megkezdődött a felújítás, ez mégsem gördített akadályt a tábor lebonyolításában. Iskolánk profiljához tartozik az Apáczai Kar tanító szakos hallgatóinak gyakorlati képzése, így nem volt kérdés a segítség a Kar részéről. Mivel iskolánk épületében és udvarán május óta folynak a munkálatok, így alsó tagozatos diákjaink az Apáczai Kar falai között, valamint annak tornatermében élvezhették a színesebbnél színesebb programokat.

Célunk volt, hogy a gyermekek jól érezzék magukat, motiváló légkörben tevékenykedjenek, fejlesszük társas kompetenciájukat, nem mellőzve a kreativitást és önkifejezést, sőt a játékos kedvet sem. Ezért egy hétbe próbáltuk összeszedni a lehető legtöbb sportprogramot, játékos vetélkedőt, kreatív és kézműves foglalkozást, mese és drámapedagógiát, kerékpár és rendőrségi foglalkozást. A gyerkőcök megismerkedhettek a versek, mondák világával, sőt logikájukat is megmozgatták tanítóik, tanáraik.


A programok során a felhőtlen jókedv, a vidámság került a középpontba. Az önfeledt szórakozás, a kötetlen beszélgetések, az érdekes programok biztosították a kellemes kikapcsolódást tanulóink számára.

Írta: Rumi Barbara

SZIRÉN online katalógus

                         

Gyakorlós Alapítvány adószáma

19111919-1-08

Véradás 2019. március 27. 10:00 - 16:00