Gyakorlós Hét 2018

Változatos programsorozat az idei Gyakorlós Héten

A győri Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola, ez év április 23-27 között, 27. alkalommal rendezte meg hagyományőrző Gyakorlós Hetét. A hetet megelőzve alsó tagozatos Ki mit tud? megyei média versenyt rendezett az iskola.

A hét napjai a már megszokott programokkal teltek. Így az első nap ünnepélyes megnyitóval kezdődött melyen a Megyei médiaverseny és a Ki mit tud? eredményhirdetése is elhangzott. Iskolánk mestermunkáinak megnyitása is ekkor történt meg, amelyben év végéig gyönyörködhet minden hozzánk érkező kedves látogató. Ezt követően a II. világháborús emléktábla megkoszorúzása következett. Délután egy rendhagyó történelem óra vette kezdetét melyet Bana József a Városi Levéltár Igazgatója, valamint Pongrácz Alfréd az Apáczai Kar tanára tett színessé 7-8. osztályos diákjaink számára. A többi évfolyam Keserü Balázs vízügyi tanácsos vízvédelemmel kapcsolatos interaktív előadásán vehetett részt.

A második nap hagyományosan a diákoké volt, hiszen délelőtt a diákdiri vezetésével a diáktantestület vette át a tanárok szerepét és a fordított nap keretében diákok tanítottak.Délután diákközgyűlést szerveztünk.

A szerdai napon az „Egészségnap” jegyében szerveztünk többek között egészségvetélkedőt, hulahopp és ugrókötélhajtó versenyt, almahámozó versenyt, gyümölcs és szemétszobor szobor kiállítást. Ezzel párhuzamosan felső tagozatos diákjaink kiselőadásokat tartottak minden osztálynak a Fenntarthatósági Témahét jegyében. E nap színe a fehér volt. Éppen ezértezen a napon mindenki fehér ruhában jött iskolába, ésmegrendeztük a „Ki a legfehérebb?” versenyt is. Ezen a napon egy Flashmob során egy „élő” bárányfelhőt formáltunk meg diákjaink közreműködésével a tisztaság jegyében.

A csütörtökinapon Öveges Tehetségnapot tartottunk. Ennek keretében délelőtt „Szépen-helyesen” helyesíróversenyt, délután pedig „Drama Games” megyei angol nyelvű vetélkedőt szerveztünk, valamint bemutattuk iskolánk Tehetségműhelyeinek foglalkozásit. 17 órai kezdettel „Köszönöm koncerten” vehettünk részt a győri Zsinagógában, ahol tanítványaink szüleinek köszöntük meg önzetlen támogatásukat és segítségüket az Egyetemei zenekar hangversenyével.

A Gyakorlós Hét pénteken ünnepélyes gálaműsorral ért véget, ahol táncos, énekes, hangszeres, prózai műsort élvezhettük.

Az idei Gyakorlós Hét méltán szolgálta és továbbvitte hagyományainkat. Minden szervező, résztvevő és érdeklődő számára érdekes, értékes és színes programokat nyújtott.

Írta: Rumi Barbara

SZIRÉN online katalógus

                         

Gyakorlós Alapítvány adószáma

19111919-1-08

Véradás 2019. március 27. 10:00 - 16:00