Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola címet kapott a Széchenyi István Egyetem Gyakorló Iskolája

Ünnepélyes keretek között kapta meg a Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolája a Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola címet első győri általános iskolaként.

Eddig 16 megyében összesen 36 hazai és külhoni iskola kapta meg az elismerő címet. A Győri Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolája az országban a 34.

https://www.youtube.com/watch?v=gTVVfC8LmVE

A kitüntetést dr. Ruppertné Hutás Kinga igazgatónak és dr. Dóka Ottó rektorhelyettesnek szerdán adta át Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő és Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár Győrben 2018. január 24-én.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azon iskolák fiatal fogyasztókért tett intézkedéseit, hozzáállását értékeli, amelyek a tanulóik között a fenntartható tudatos fogyasztói szemlélet általánossá válásához és a fiatal fogyasztók gyakorlatban használható ismereteinek bővítéséhez járulnak hozzá.

A Széchenyi István Egyetem gyakorlóiskolája felismerte és alkalmazza, hogy fontos fogyasztói tudatosságra nevelni a gyerekeket. A tanév során számtalan programjuk szólt a tudatos vásárlás, a szelektív hulladékgyűjtés, a felelős internethasználat és a pénzügyek okos kezelésének fontosságáról. Elkötelezett pedagógusok segítségével sikerült a tananyagba beilleszteni a fogyasztóvédelmet, annak ellenére, hogy ez a köznevelésben mint tantárgy nem jelenik meg.

Az átadáson készült videók az alábbi linken érhetőek el:

Fogyasztó tudatosság a gyakorló iskolában

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet kapott a győri Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolája.

 

Forrás:

Kisalföld - 2018. 01. 25. (6. oldal)

https://o2hir.hu/tudatossagra-nevel-a-gyakorlo/

https://www.youtube.com/watch?v=gTVVfC8LmVE

SZIRÉN online katalógus

                         

Gyakorlós Alapítvány adószáma

19111919-1-08

Véradás 2019. március 27. 10:00 - 16:00