ENERGIAKOMMANDÓ ÉS KÖRNYEZETTUDATOS GONDOLKODÁS A GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

Iskolánk 2011 óta viseli az Ökoiskola címet. Nagyon fontos számunkra, hogy diákjainkban kialakítsuk és a mindennapi életük részévé tegyük a környezettudatos gondolkodást és életmódot. Számos tevékenységgel, programmal járulunk ehhez hozzá. Ennek egyik szelete, hogy „ENERGIA-KOMMANDÓT” működtetünk az iskolában.

Ebben a tanévben az 1.a osztály kapta feladatul, hogy ellenőrizze a tantermekben az energiatakarékosság betartását. A kicsi elsős diákok óriási lelkesedéssel láttak neki a feladatnak, és minden hónapban végigjárták az osztályokat. „Energia-kommandós” küldöttként ellenőrizték a tantermekben, hogy lekapcsolták-e a villanyt a szünetekben a társaik, a radiátorokat szabadon hagyták-e, és az elektromos készülékek kikapcsolt állapotban vannak - e?

Örömmel oszthatjuk meg tapasztalatainkat az év vége közeledtével. Büszkén jelenthetjük, hogy iskolánk tanulói odafigyelnek és takarékoskodnak az energiával a tanórák közti szünetekben. Fontos számukra a környezetük védelme, a szünetekben figyelmeztetik egymást, ha égve marad a villany. A fűtőtesteket mindig szabadon hagyják, és a digitális eszközöket kikapcsolják, amikor arra már nincs szükség.

Járjunk, elöl jó példával! Bízzunk benne, hogy ez a felelősségteljes gondolkodás a jövőben is életük részét fogja képezni!

 Írta: Kovács Henriett osztályfőnök

SZIRÉN online katalógus

                         

Gyakorlós Alapítvány adószáma

19111919-1-08

Véradás 2019. március 27. 10:00 - 16:00