Ravaszdi Erdei Iskolában

Mitől más az erdei iskola?

 

Hangzott el a kérdés több nappal a 2. a. osztály tanulóitól, idei osztálykirándulásuk előtt. Izgatottan, kíváncsian várták, hogy mit kapnak válaszul.

Aztán elérkezett a nagy nap, így 2017. május 19-én osztályunk útra kelt a ravazdi Erdei Iskolába. Megérkezve első utunk egy erdészettörténeti múzeumba vezetett, ahol az erdővel és annak lakóival ismerkedhettünk meg.

Ezt követően az egészségmegőrzés és mozgás jegyében a Sólymos Szilveszter Kilátóhoz, valamint a Villebald templom romjaihoz túráztunk.

Ezután kicsit a tudósok bőrébe bújhattunk. Megvizsgáltuk a IV. Béla kútból folydogáló vizet, és élőlényeit. A vizet megkóstolva megállapítottuk magas vastartalmát, ami elengedhetetlen szervezetünk számára.

Betekinthettünk a régi és a mai méhészkedés rejtelmeibe, majd végezetül egy kis barkácsolás következett, ahol fa állatkát készíthettek a gyermekek.

És jöjjön a kérdésre a válasz...

Rousseau szavaival élve „vissza a természethez”. Azaz az erdőben tanulunk az erdőről, annak élőlényeiről, környékéről, és a vele kapcsolatos munkákról, tapasztalat, felfedezés útján.

SZIRÉN online katalógus

                         

Gyakorlós Alapítvány adószáma

19111919-1-08

Munkaszüneti nap 2017. augusztus 20. 00:00 - 23:55
Szorgalmi időszak kezdete 2017. szeptember 4.