Adventi készülődés a 3.a. osztályban

Az Adventi időszak, minden évben megelőzi a karácsonyt, amire minden évben készül a 3.a. osztály a szülőkkel és tanáraikkal együtt, de mindig kicsit másként. Idén a hagyományos adventi koszorú, karácsonyfa díszítés, karácsonyi műsor, énekek és kalendárium mellett, mással is készülődünk ezen időszakban.

A heti gyertyagyújtás mellett, minden nap kinyílik adventi naptárunk jelezvén, hány nap van még karácsonyig. Most azonban meséket rejt e kedves kis naptár. Minden napra egyet, tudjátok, mint a meséskönyv, ami biztos meg van nektek. Ezek a Mikulásról, a szeretetről, az odaadásról, a háláról, a segítségnyújtásról, az önzetlenségről a boldogságról és a karácsonyról szólnak. Örömmel, kíváncsisággal, átéléssel hallgatjuk őket.

Ez év decemberében egy kedves kis adventi rejtvény is színesíti mindennapjainkat. Egy karácsonnyal kapcsolatos kérdés, rá egy jó válasz, és egy újabb betű a keresztrejtvényben. Izgatottan várjuk, mi lesz a megfejtés.

Idén is készülünk karácsonyi műsorral, mely egy kicsit kitekint más nemzetek kultúrájára. Egy angol verssel kezdődően, a japán mondókáig, a sok nemezis dalig, a magyar történetekkel, énekkel bezárólag mindent tartalmaz ami szem szájnak, szívnek ingere. Szeretettel készülünk, szeretettel adjuk elő majd.

Péntekenként Vera nénivel adventi barkácsolás folyik, ahol szebbnél szebb karácsonyi munkák születnek, közéjük csempészve a gyermekek karácsonyi meglepetésiket szertteiknek.

December 5-én adventi múzeumpedagógiai foglakozáson voltunk, ahol az Adventről, Jézus történetéről és a karácsonyról beszélgettünk, majd Kovács Margit ezzel kapcsolatos alkotásai közül megnéztük néhányat. Láttunk Betlehemet, angyalkákat, még Heródes királyt is. Ezt követően agyagangyalkát formáztak a gyerekek, amit nagyon élveztek. Gyönyörű munkák születtek.

Ezen néhány gondolattal betekintést nyerhettetek kis osztályunk adventi mindennapjaiba, amit nagyon élvezünk, örömmel csinálunk, és osztottunk meg veletek is.

Már csak 1 gyertyagyújtás van hátra, néhány mese és kérdés a keresztrejtvényhez, a karácsonyi műsor előadása, egy jó kis séta a karácsonyi belvárosban, és még pár örömteli nap ebből az évből.

 Készítette: Rumi Barbara

 

SZIRÉN online katalógus

                         

Gyakorlós Alapítvány adószáma

19111919-1-08

Szorgalmi időszak kezdete 2018. szeptember 3.
Egyetemi tanévnyitó ünnepség 2018. szeptember 3. 10:00 - 13:00
Kutatók Éjszakája 2018. szeptember 28. 13:30 - 23:55
Munkaszüneti nap 2018. október 22.
Munkaszüneti nap 2018. november 2.